Στον Πόρο η εκστρατεία της Helmepa και του LR Foundation

Η Helmepa, μετά από πρόσκληση των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, μεταφέρει στον Πόρο την «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες».

Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από το βρετανικό κοινωφελές ίδρυμα Lloyd”s Register Foundation (LRF) και έχει ήδη επισκεφθεί 21 πόλεις της Ελλάδας από το 2011 μέχρι σήμερα, κινητοποιώντας περισσότερους από 22.000 μαθητές και 1.600 εκπαιδευτικούς.

Πέρα από την ενημέρωση μαθητώνεκπαιδευτικών της ελληνικής περιφέρειας για τις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας, σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να εμπνεύσει τα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που έχουν τεθεί στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

Η περιβαλλοντική έκθεση της Εκστρατείας θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο Συγγρού από 15 – 29 Νοεμβρίου 2016, υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου.

Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, η Helmepa θα μεταφέρει στην Έκθεση με δαπάνες της Εκστρατείας, όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και του Γυμνασίου/Λυκείου του νησιού καθώς και μαθητές του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων.

Επίσης, προγραμματίζεται σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον» την 15η Νοεμβρίου καθώς και άλλες εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου και τοπικούς φορείς.

Print Friendly, PDF & Email
user1Στον Πόρο η εκστρατεία της Helmepa και του LR Foundation

Related Posts

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *